Trešā gada stāds 5 litru podā. Augstu novērtēta upenes šķirne. Veido vidēji lielu, spēcīgu, līdz 2 m augstu krūmu. Ražo augstas kvalitātes lielas, saldskābas ogas garos ķekaros. Slimībizturīga. Vidēji agrs ogu nogatavošanās laiks. IZSNIEDZAM UZ VIETAS VAI VEICOT PIEGĀDI 1 REIZI NEDĒĻĀ MARŠRUTĀ DOBELE, JELGAVA, RĪGA, PIERĪGA, JŪRMALA.
Pieauguša krūma augstums – līdz 2 m
Ziedēšanas laiks – aprīlis, maijs
Ogas – lielas ogas ar saldskābu, maigu garšu
Stādīšanas vieta – saulaina, daļēji noēnota vieta
Stādīšanas dziļums – podos audzētos stādus var stādīt tādā pašā dziļumā, kā tie auguši iepriekš
Stādīšanas attālums – vēlamais stādīšanas attālums starp krūmiem 1 – 1,5 m
Augsne – auglīga, mēreni mitra, labi drenēta augsne
Augsnes pH – vāji skāba vai neitrāla, pH 6 – 6,5
Ogu nogatavošanās laiks – jūlijs
Apgriešana – lai veicinātu dzinumu augšanu un krūmu iesakņošanos, augam pēc iestādīšanas apgriež dzinumus 4 – 5 pumpuru augstumā no augsnes virsmas. Ja zaru ir daudz, atstāj tikai 2 – 3 spēcīgākos, pārējos izgriež. Ja stādīšana notiek vēlu rudenī, apgriešanu var veikt arī agri pavasarī. Podos audzētiem stādiem zarus neapgriež, izņēmums tad, ja krūms vāji zarojas. Krūmā jāuztur 16 – 25 dažāda vecuma ražojoši pamatzari.
Ziemcietība – laba
Pielietojums – universāls, piemērotas svaigam patēriņam vai pārstrādei, īpoši piemērotas sulu ražošanai
Vērtīgi! – upenes ir vērtīgs B un C vitamīna avots, nelielā daudzumā satur arī dzelzi. Ogu lietošana stiprina organisma aizsargspējas.